Mad og opskrifter

En af fordelene ved Hjørring privat dagpleje er maden, og der skal noget til.

To gange om ugen bliver der bagt surdejsrugbrød, 4 kg af gangen, to-tre gange om ugen bliver der bagt norsk grovbrød, eller groft ciabattabrød.

En gang om måneden bliver der lavet leverpostej – normalt 3 kg. Desuden bliver der løbende kogt hamburgryg og lavet hjemmelavet rullepølse, syltetøj.

En sjælden gang bliver der lavet kage (trøffelkugler og træstammer er i høj kurs) eller pandekager, julesmåkager osv.

 

Rugbrød:4 kg

1. dag.

12 dl kerner, blandet rug, hvede og solsikker

2 dl hvedemel

2 dl rugmel

18 dl vand

6 dl surdej

 

2. dag

10 dl hvedemel

10 dl rugmel

4-5 børneskefulde groft salt

 

Hæver ca. 2 timer i skål og efterfølgende 1-2 timer i form

passer til 2 forme  3. liters.

bages til en kernetemperatur på 87 grader.

 

De øvrige opskrifter samt smagsprøver kan fåes ved at ringe 20664425